Koot&Bie Anno Nu - Paaskuikentjes

Actueel

Koot&Bie Anno Nu - Paaskuikentjes

Door -

Deel dit artikel

Omdat de tijdloze genialiteit van Koot&Bie het verdient, iedere week op zaterdag een Koot&Bie sketch van toen die de actualiteit anno nu briljant bij de kladden pakt. Dit keer: de meest bekeken ‘Vieze Man’-sketch: de Paaskuikentjes. Want ons Paasweekend is niet compleet zonder ‘m – omdat ‘ie zo geweldig is – opnieuw te ‘begenieten’.

Bij ‘de Pasen’ hoort een zachtgekookt eitje, waar het geel zo lekker uit knapt als bij een pukkel. Aldus de subtiele verkoopretoriek van de Vieze Man. En bij een zachtgekookt paaseitje hoort natuurlijk een Paaskuikentje. En wat je daar allemaal niet mee kunt doen, met zo’n Paaskuikentje! Alles in de deze ‘Vieze Man’-sketch klopt. De poort naar de achtertuin, de keukendeur – met traditioneel opstapje – waaraan het gesprek tussen de Vieze Man (Koot) en het burgerlijke slachtoffer (een prachtrol van Bie) plaatsvindt… En niet te vergeten de melancholiek treurige muziek die subtiel ‘onder’ de scène is gezet.

We kijken natuurlijk eigenlijk naar een kleine charlatan, die rotzooi aan de man probeert te brengen. Maar dan wel een mannetje van tragikomische snit, want het bijna wanhopige opportunisme van de Vieze Man kan je niet onberoerd laten. En dat komt door het briljant-burgerlijke tegenspel van het beoogde slachtoffer. Een man die niet in staat is om de Vieze Man resoluut de deur te wijzen, maar die wel voldoende tegenstribbelt om de Vieze Man tot grote Vieze hoogten te laten stijgen.

Vrolijk Pasen!

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel