Koot&Bie Anno Nu – Lintjesregen

Actueel

Koot&Bie Anno Nu – Lintjesregen

Door -

Deel dit artikel

Een Koot&Bie sketch van toen die de actualiteit anno nu briljant bij de kladden pakt. Met vandaag, hoe kan het ook anders, een totaal andere en tamelijk hilarische kijk op ‘de Lintjesregen’.

Ieder kindje een lintje!

Kees van Kooten in de gedaante van E. Oosting (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw) draagt zijn Koninklijke Onderscheiding niet, omdat hij ‘faliekant tegen het hele systeem, an sich, as such’ is, want het is ‘hoe dan ook ondemocratisch’. Maar gelukkig voor ons (let maar op) heeft E. Oosting een puike oplossing voor het ‘jaarlijkse gehakketak rond die lintjesregen’. Iedere Nederlander krijgt, meteen bij de geboorte, een lintje: ieder kindje een lintje; lintjesregen, kindjesregen. En dat lintje mogen we van de ruimhartige E. Oosting ons hele leven dragen, tenzij het ons door Vorst of Vorstin wordt afgenomen: ‘Wie er op wat voor wijze dan ook door het lint gaat, raakt het lintje kwijt!’ (En dan krijgen wij van Mannenzaken wel eens te horen dat we teveel verzinsspelingen maken. Maar Koot&Bie wisten er ook raad mee!)

En dan ieder jaar in de krant een lijst van wie het lintje is ingenomen. Ofwel, wie er is ‘ontscheiden’. Hoe simpel kan het zijn?

Deel dit artikel