Koot&Bie Anno Nu - Boekenweek

Actueel

Koot&Bie Anno Nu - Boekenweek

Door -

Deel dit artikel

Iedere week op zaterdag een Koot&Bie sketch van TOEN die de actualiteit van NU briljant bij de kladden pakt. Vandaag De Revianen, om op passende wijze het begin van de Boekenweek te vieren.

Gisterenavond was het weer Boekenbal. Was je ook niet uitgenodigd? Dat lot deel je dan met de Revianen P. Boei (Koot) en J. van Woerkom (Bie). Ze zouden ook niet gegaan zijn. Net zoals ze vele jaren geleden niet gingen, toen het Boekenbal in het teken stond van 50 jaar De Avonden. Waarom niet? 'Omdat we er zelf in voorkomen. We hebben het allemaal zelf meegemaakt. Dan ga je toch niet naar zo'n avond waar ze alles nadoen wat we al persoonlijk hebben beleefd?...'

De Revianen is in alle opzichten een prachtige sketch. Koot&Bie brengen liefdevol genadeloos de amechtige hang om bij het literaire leven te horen in beeld. Door in dit geval de draak te steken met het bedevaartgedrag van Reve-adepten. En wat een geweldige vondst: tussen de aandoenlijke herinneringen van Boei en Van Woerkom door klinkt de huiveringwekkend mooie, donkere stem van Reve zelf... terwijl hij fragmenten uit De Avonden voorleest.

 

 

 

Deel dit artikel