Koot&Bie Anno Nu – Alleenstaande voetbalvandaal

Actueel

Koot&Bie Anno Nu – Alleenstaande voetbalvandaal

Door -

Deel dit artikel

Omdat de tijdloze genialiteit van Koot&Bie het verdient, iedere zaterdag een Koot&Bie sketch van toen die de actualiteit anno nu briljant bij de kladden pakt. Deze week, voetbalsupporters opgelet, worden we geconfronteerd met een alleenstaande voetbalvandaal die alles zelf moet doen!

Een oerkreet om aandacht

De sportkaternen van de kranten hadden er afgelopen maandag de mond en kolommen vol van. Een stoute en heel erg boze voetbalsupporter had zomaar een speler van Ajax een duw gegeven. Het kreeg meer aandacht dan de ontluistering van Ajax en het kampioenschap van PSV. Wij allen weten dat voetbalsupporters het niet gemakkelijk hebben. Dat is zonneklaar dankzij deze fantastische sketch van Koot&Bie, waarin Kees van Kooten (wat zal ‘ie een lol hebben gehad) een aan ADHD lijdende supporter op speed speelt in een trein van de NS. En hij speelt ook nog even de pias op straat, want die bus moet natuurlijk ook een doodschop krijgen. Hondenliefhebbers moeten het geluid maar even dempen, want het geslachtsdeel van hun trouwe viervoeter komt nogal eens ter sprake.

Wat deze sketch zo ontluisterend mooi maakt, is de insteek: we zien een alleenstaande voetbalvandaal die echt alles zelf moet doen. Voor hem geen politiebegeleiding, groepskorting of kolommen in de grote dagbladen. Eigenlijk is het een oerkreet om aandacht. Zoals dat misschien wel voor de meeste voetbalsupporters geldt.

 

 

Deel dit artikel