Kom op, Geert! Blogkamp (1)

Actueel

Kom op, Geert! Blogkamp (1)

Door -

Deel dit artikel

Op de eerste dag van de Algemene Beschouwingen zei Geert Wilders boos: 'Onze rechtstaat is corrupt.' Kom op, Geert! Waar hebben we het over?

Op de foto: Sigrid Kaag

'Je hebt je wijsvinger ingetrokken en je middelvinger opgestoken, naar ruim 17 miljoen Nederlanders.'

We hebben het over Hugo de Jonge die eind maart de intensivist van het Erasmus MC, Diederik Gommers, onder druk zette om te melden dat er 1600 ic-bedden beschikbaar zouden zijn. Gommers: 'Ik had geen invloed op beschikbare bedden. Gegeven moment dacht ik: het moet dan maar. Als het zo ongelooflijk belangrijk voor De Jonge is, dan zeg ik wel dat er zondag 1600 bedden zijn. Maar meteen zeiden ze (bij het VWS-MB): 'Oké, wil je dat even in een WhatsApp bevestigen?’’.

We hebben het over Sigrid Kaag, onze poepsjieke Minsiter van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking die naar aanleiding van Trump's akkefietje met de WHO in een tweet van 15 april schreef: 'Nederland steunt de WHO. Belangrijk dat de WHO in deze wereldwijde coronacrisis haar werk goed kan blijven doen. Dit is niet het moment om de geldkraan dicht te draaien. Nu al onze energie nodig om deze crisis te boven te komen. Internationale samenwerking is van levensbelang.' En dat terwijl mevrouw Kaag board member is van de Global Preparedness Monitoring Board, een gezamenlijk initiatief van de WHO en de Wereldbank, die toezicht houdt op vaccinaties in derde wereldlanden.

We hebben het over Feike Sijbesma, die – ik citeer vaccin-kruisvaarder Frank Ruesink – 'als coronagezant samen met Hugo de Jonge gezorgd heeft voor één van de vele dieptepunten in deze coronatijd. Dit door miljoenen euro's van ons belastinggeld te besteden bij het (farmaceutische) bedrijf waar Sijbesma's eigen broer directeur van is.'

We hebben het natuurlijk ook over Ferd Grapperhaus die op zijn huwelijk de 1.5 meter regel met voeten trad en die er als de kersverse Minister van Klassenjustitie riant mee weg kwam. Op deze site schreef Frank van den Bold in een brief aan Grapperhaus: 'Je hebt je wijsvinger ingetrokken en je middelvinger opgestoken, naar ruim 17 miljoen Nederlanders.'

We hebben het over het schokkende recente nieuws dat in ruim 20 miljoen chatberichten in het omvangrijke EncroChat-onderzoek de politie op corruptie binnen de eigen gelederen en andere opsporingsdiensten is gestuit.

En we hebben het over – last but not last – Akwasi, die gisterenavond de speciale Power award van de NPO1 zender FunX in ontvangst mocht nemen voor zijn strijd tegen racisme. Dit terwijl hij in een serie tweets en live op de Dam opriep tot geweld tegen iedereen die zich uitdost als Zwarte Piet. Onze dochter heeft zich vier jaar geleden als 8-jarige nog verkleed als Zwarte Piet voor de Sinterklaasoptocht in Zandvoort. Klaar ben je ermee. Naar later bleek werkte de officier van justitie die namens het Openbaar Ministerie (OM) de uitspraak ondertekende om rapper Akwasi niet te vervolgen, samen met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-activist Mitchell Esajas. Tot 20 juli zaten beiden in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).

Dus Geert, als je zegt dat onze rechtstaat corrupt is, dan is dat oud nieuw.

Deel dit artikel