Is de boycot door Waylon Goed Nieuws?

Actueel

Is de boycot door Waylon Goed Nieuws?

Door -

Deel dit artikel

Afgelopen dagen barstte er in Lissabon een klein bommetje in de aanloop naar het Songfestival. Waylon wil niet meer praten met een journalist van het AD en een journalist van de Telegraaf. Dat is een stevige keuze, want je hebt het over de twee grootste kranten van Nederland.

Op NU.nl zegt Waylon er dit over: “Pers geboycot klinkt een beetje heftig en daar is ook geen sprake van. Er is een aantal dingen voorgevallen met twee journalisten, van De Telegraaf en AD. Het enige waar deze mensen op uit zijn, is zurigheid en narigheid. Een artiest een beetje belachelijk maken, een beetje klein maken. Daar pas ik voor, ik heb gewoon geen zin met dat soort zielige mensen te praten.”

‘Als Waylon zijn mond opentrekt op het podium, kun je ‘m in zijn ziel kijken. En dat geldt ook voor zijn interviews.’

Of je van zijn muziekstijlen houdt, doet er eigenlijk niet toe. Dat is een kwestie van smaak. Maar je kunt er niet omheen dat Waylon een ras-performer is, die zelden of nooit met de rem erop speelt. Als ‘ie zijn mond opentrekt op het podium, kun je ‘m in zijn ziel kijken. Wat toch de essentie van optreden is. En dat geldt ook voor zijn interviews. Hij is weliswaar pas 38, maar qua levensvisie kan hij probleemloos bij de 50méér mannen aanschuiven. In hetzelfde interview zegt Waylon namelijk ook: “Je hebt gewoon een keuze… om het positief in te steken of negatief. En deze mensen gaan voor negatief. Die gaan met de tijd mee en denken, Alles wat maar negatief is, dat scoort beter. Is vaak ook zo. Dus het geeft ook aan wat het klimaat in Nederland is. Maar ik pas ervoor.”

‘Goed Nieuws kunnen we niet gebruiken, weten bepaalde media en politici. Het verkoopt niet.’

Vorige week hebben we tijdens de grote uitbreiding van Mannenzaken de redactionele pijler Goed Nieuws vervangen een aantal andere pijlers. Zoals Eten, Reizen, Verzorging, Hebben, Actueel en Entertainment. Omdat vrijwel alles wat we op Mannenzaken publiceren een vorm van Goed Nieuws is. Of we daar verstandig aan doen?

Columnist Özcan Akyol (altijd de moeite van het lezen waard) meldt vandaag in het AD dat goed nieuws niet verkoopt. Dit naar aanleiding van het door het CBS gisteren gepubliceerde rapport over de veiligheid in Nederland. Die is, in tegenstelling tot wat bepaalde politici en media melden, sinds 2002 spectaculair gedaald. Goed Nieuws, dus. Maar dat kunnen we niet gebruiken. Akyol: “Goed nieuws verkoopt niet. Dat weten media, politici en allerlei verschillende organisaties die zich ergens voor inzetten. Wie de aandacht van het publiek wil winnen, moet onheilspellende teksten lanceren, het liefst in chocoladeletters, zodat niemand ze kan missen. (…) Blijkbaar heerst in media het misplaatste sentiment dat alles kommer en kwel is, en wie daaraan twijfelt, wordt gelabeld als laffe wegkijker die zijn ogen sluit voor de realiteit.”

Dat zullen we nog wel eens zien!

Het is dus maar dat je het weet. Goed beschouwd zijn wij van Mannenzaken dus laffe wegkijkers die de ogen sluiten voor de realiteit. En we graven ons eigen graf, want onze positieve kijk op het leven – noem ons nog een ander online magazine voor mannen dat de redactionele pijler Liefde heeft – verkoopt niet. Nou, om Freek de Jonge maar weer eens te citeren: DAT ZULLEN WE NOG WEL EENS ZIEN!!! Want als het CBS volgende keer Mannenzaken meeneemt in een onderzoek, dan zal blijken dat de zon wel degelijk schijnt in Nederland. Is dat Goed Nieuws, of niet?

Deel dit artikel