In Azië begint de auto-revolutie

Actueel

In Azië begint de auto-revolutie

Door -

Deel dit artikel

Tot 4 november wordt in Tokyo de Tokyo Motor Show gehouden en als je nog steeds denkt dat Aziatische auto's geen eigen identiteit hebben, dan kom je van een andere planeet.

'Met kunstmatige intelligentie kan een auto communiceren met zijn bestuurder, net als een paard dat met zijn berijder doet'

Het moment dat Mannenzaken over auto's is gaan schrijven, kon eigenlijk niet beter. We zijn namelijk in een tijdperk beland van grote, revolutionaire veranderingen op automotive-gebied. We zijn aangekomen in een wereld waarin steeds meer auto's een elektrische motor krijgen en richting autonoom rijden gaan. Vroeger, en dan praten we over decennia geleden, zou Japan als enige Aziatische land als laatste in de rij staan om de nieuwe ontwikkelen op auto-gebied eigen te maken. Maar dat is allang verleden tijd.

Ons favoriete vervoermiddel

De afgelopen maanden reden we in innovatieve, geweldige auto's van merken als Kia en Hyundai uit Korea en Lexus, Nissan en Mitsubishi uit Japan. Complete wagens, die – en dit is nog de enige overeenkomst met vroeger – betaalbaar waren, maar aan noviteiten geen gebrek hadden. En als we dan naar de Tokyo Motor Show kijken, kunnen we een goed idee krijgen waar het allemaal naartoe gaat met ons favoriete vervoermiddel.

Bij de presentatie van de Toyota e-RACER, een spectaculaire racesimulator voor de bezoekers van de sow, vertelde Toyota topman Akio Toyoda: 'Lang geleden verving de automobiel het paard als transportmiddel. Toch hebben we nog steeds paarden. Het plezier dat paardrijden geeft, is niet te vergelijken met autorijden. Voor mensen die paardrijden, is het paard simpelweg onvervangbaar. Ik denk dat de auto van de toekomst hiermee te vergelijken is. Met kunstmatige intelligentie kan een auto communiceren met zijn bestuurder, net als een paard dat met zijn berijder doet. Als de e-RACER van simulator in een echte auto verandert, zal deze gezien worden als een raspaard, een liefhebberij.'

Geen obstakel

Dat de toekomst soms een kwestie van anderhalf jaar is, bewijst het grootste automerk ter wereld met de nieuwe Toyota Mirai, die in de eerste helft van 2021 naar Nederland komt. De werkelijk schitterende Mirai bewijst dat brandstofceltechnologie geen obstakel is voor de ontwikkeling van een auto die rijplezier biedt en er aantrekkelijk uitziet. Door verbeteringen aan het brandstofcelsysteem en de toepassing van grotere waterstoftanks richt Toyota zich op een 30 procent grotere actieradius.

Yoshikazu Tanaka, Chief Engineer van deze nieuwe Toyota: 'We streven het doel na een auto te maken die klanten het gevoel geeft dat ze er altijd in willen rijden. Een auto met een aantrekkelijk design dat emotie oproept. Ik wil dat klanten de Mirai niet alleen kopen omdat het een brandstofcelauto zonder schadelijke emissies is, maar omdat het simpelweg een zeer aantrekkelijke auto is, ongeacht de Fuel Cell. We gaan de nieuwe Mirai verder ontwikkelen met die gedachte in het achterhoofd. Tegelijkertijd hopen we dat de auto een belangrijke bijdrage kan leveren aan de realisatie van een samenleving gebaseerd op waterstof.'

Om van te kwijlen

Als we het over innovatie hebben, dan spreekt Nissan ook een aardig woordje mee met de Ariya Concept, een crossover SUV om van te kwijlen. Met de ProPILOT Remote Park kan de bestuurder de auto via een smartphone automatisch laten parkeren. Dit kan handig zijn voor passagiers die extra ruimte of assistentie nodig hebben om de auto comfortabel te kunnen verlaten. De Firmware Over The Air-technologie (FOTA) biedt constante updates voor het navigatiesysteem, de gebruikersinterface en rijeigenschappen. De auto rijdt daardoor zo effectief mogelijk en beschikt altijd over de nieuwste versies en functies. Verder ondersteunt de Ariya Concept de Nissan Energy-technologie als de auto bij kantoor of thuis wordt geparkeerd. Deze technologie maakt verbinding met energiesystemen om de EV-batterij op te kunnen laden en huizen en bedrijven van energie te kunnen voorzien – en zelfs om energie terug te kunnen verkopen aan het elektriciteitsnet. Nissan Energy helpt de bestuurder om de mogelijkheden van de Ariya Concept maximaal te benutten door de auto niet alleen voor het autorijden te gebruiken, maar ook voor andere aspecten van het leven. In Europa en de rest van de wereld zien we dat niet zo snel gebeuren. Weer het bewijs dat de rollen zijn omgedraaid en Azië op het gebeid van innovatie een voortrekkersrol heeft gekregen.

Buggy-achtige SUV

Ook Mitsubishi zit niet stil. De MI-TECH Concept is ontworpen onder het motto 'Stimulates the driver's adventure'. Het is een dynamische, buggy-achtige SUV met een zeer opvallende look. Met name de zeer brede wielkasten, de extra grote wielen en de scherpe lijnen van de open carrosserie zorgen voor een onvergetelijke verschijning. De achterzijde oogt als een zeshoek die uit een massief stuk staal is gefreesd. Je zou op het eerste gezicht niet denken dat we hier met een EV te maken hebben, maar de MI-TECH is volledig elektrisch. In het interieur worden alle relevante informatie over het voertuig, terreinherkenning en routebegeleiding wordt op de voorruit geprojecteerd. 

Tot slot komen we weer terug bij het paard van de Toyota CEO. Want Lexus toont op de motorshow de LF-30, waarbij het Japanse begrip ‘Tazuna’ in alles door heeft gewerkt. Tazuna staat voor de manier waarop een ruiter er met slechts één teugel voor zorgt dat hij en zijn paard elkaar perfect begrijpen en aanvoelen. Volgens dat principe kreeg met name het interieur van de LF-30 zijn vorm. De essentie is dat de bestuurder zich kan focussen op het rijden en daarbij diverse functies (navigatie, audio, rijmodus) kan aansturen zonder de blik van de weg te hoeven halen of knoppen te bedienen. Daarvoor maakt het studiemodel gebruik van augmented reality en displays die reageren op bewegingen. Dit resulteert in optimaal bedieningsgemak voor bestuurder én passagier.

Augmented reality

De voorstoelen zijn geïnspireerd op first class stoelen in het vliegtuig. Met artificiële spiertechnologie masseren de stoelen achterin de inzittenden. Daarnaast hebben deze stoelen onder meer relax- en waarschuwingsfuncties. Boven de achterste zitplaatsen bevindt zich een glazen panoramadak met ‘SkyGate’-display, dat gebruik maakt van augmented reality om bijvoorbeeld een sterrenhemel te creëren of om video’s of navigatiekaarten weer te geven. Het high-end Mark Levinson-audiosysteem heeft een ‘noise-cancelling’ functie die indien gewenst voor extra rust in het interieur zorgt.

Wat misschien nog het meest opvalt bij de auto's van nu, zowel bij concept-cars als binnenkort te verwachten modellen, is dat qua uiterlijk het verschil tussen tekentafel en de daadwerkelijke productie-auto steeds kleiner lijkt te worden. We gaan een mooie auto-toekomst tegemoet, een toekomst die we nog gaan meemaken ook.

Gallery

  • De Nissan Ariya Concept
  • De nieuwe Toyota Mirai
  • De Lexus LF 30
  • De MI-TECH Concept van Mitsubishi

Deel dit artikel