Het wordt weer weekend! - 9, 10 en 11 maart

Actueel

Het wordt weer weekend! - 9, 10 en 11 maart

Door -

Deel dit artikel

Het wordt niet alleen weekend, het wordt me ook het weekendje wel. Als je onze tips opvolgt. Komen ze. (Met de klok mee, zie foto.)

 

De allerlekkerste groentjes

Rijswijk is nou niet de plek waar je je in de natuur waant, maar als je achter de bordjes van restaurant Niven zit, maak je geheid een droomreis naar het groene landschap. De creatieve topchef Niven Kunz heeft als sinds zijn 24ste een Michelinster. Bijzonder is dat hij met 80% groenten en 20% vlees of vis kookt. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. “We eten teveel vlees en vis", zegt Kunz. "Het ene schandaal volgt het andere op, die plofkippen moeten echt de winkel uit."

Hij haalt inspiratie uit zijn eigen ‘achtertuin’: Het Westland en Het Groene Hart. Gerechten als 'Snijboon à la carbonara met aardpeer en spekjes' en 'Ui met Herve-kaas en truffel' staan o.a. op zijn menukaart. Een bezoek aan restaurant Niven moet je een beetje vergelijken met een bezoek aan een voorstelling, waarbij je je overgeeft aan waar de toneelspelers je mee naartoe nemen. Niven Kunz is een creatieve topkok, die je gewoon lekker zijn gang moet laten gaan. Dan komt alles goed.

 

Een zinsbegoochelende avond met de beste tributeband ter wereld

Eerlijk gezegd zijn we niet zo van doen-alsof acts. Maar als Pink Floyd gitarist David Gilmour je goed genoeg vindt om op zijn verjaardag op te treden, dan heb je het als tributeband ver geschopt. Sterker, na 30 jaar toeren mag The Australian Pink Floyd Show zich de beste tributeband ter wereld noemen. In juni dit jaar geeft Roger Waters een paar concerten in Ziggodome. En dan is een optreden van de Aussie Floyd op vrijdag 9 maart in het Utrechtse Tivoli-Vredenburg toch een fijne warming up. Uiteraard compleet met zinsbegoochelende lasershow en andere opzienbarende visuals. Zo zijn de heren ook de trotse bezitters van het enorme opblaasvarken dat Pink Floyd gebruikte bij de Division Bell-tour in 1994. Of wel, vrijwel in niets van echt te onderscheiden.

 

Voel je VIP bij Prince

De lezer van Mannenzaken zal het niet zijn ontgaan dat er vanaf vandaag een tentoonstelling over Prince in de Amsterdamse Beurs van Berlage is te zien. Mick Boskamp scheef er gisteren al een brief over aan Prince. Waarom we My Name Is Prince toch meenemen in de weekend-tips is even aandacht te vestigen op de bijzondere VIP-treatment, op maat gemaakt voor de 'veeleisende' 50méér man. Voor 50 euro pp (normale tickets 17 euro pp) krijg je toegang tot een exclusieve ruimte, waar een unieke backstage experience wordt geboden in ‘de kleedkamer van Prince’. In deze ruimte zijn van dichtbij onder meer unieke kledingstukken en instrumenten van Prince te bewonderen en is er gelegenheid tot foto’s maken. Want in de Beurs van Berlage mogen de mobieltjes niet gebruikt worden om op deze exhibition plaatjes te schieten. Ook krijg je de kans om een gitaar van Prince vast te houden. Daarvoor moet je wel eerst speciale witte handschoenen aantrekken. En tot slot krijg je een exemplaar mee van het My Name Is Prince-fotoboek van 54 pagina’s op B4-formaat (een collectors item). Als je fan van Prince bent, is dit een absolute must-do!

 

Kijken naar het dak van museum de Fundatie

Misschien klinkt het je een tikje vreemd in de oren. Maar dit weekend zou je kunnen overwegen om één van de meest intrigerende museumgebouwen van Nederland te gaan bekijken. En neem er gerust even de tijd voor. Want wat er op het dak van museum de Fundatie in Zwolle staat, dat is je reinste sciencefiction! Alsof er zojuist buitenaardse wezens met hun vliegende schotel zijn geland. Het nog betere nieuws is dat je zonder enig gevaar ook gewoon aan boord kunt stappen. Waar momenteel 65 werken - afkomstig uit internationale kunstverzamelingen - van Neo Rauch hangen. Rauch geldt als één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. (Zie de korte introductiefilm hieronder.) We citeren de Fundatie: "Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld." De expositie van Rauch duurt tot en met 3 juni 2018.

 

 

 

 

Deel dit artikel