Het wordt weer weekend! – 13, 14 en 15 april

Actueel

Het wordt weer weekend! – 13, 14 en 15 april

Door -

Deel dit artikel

Dit wordt een weekend waarin de zintuigen op heerlijke wijze scherp worden gezet: proeven, luisteren, kijken en voelen. Komen ze… (Met de klok mee, zie foto.)

REM Eiland: dineren op een voormalig pirateneiland

Misschien waren jouw ouders, of anders de buren, in augustus 1964 wel zo lief dat ze een speciale antenne op het dak lieten plaatsen. Of een draagbaar antennetje op de tv zetten, want dat kon ook. Want dat was nodig om de eerste commerciële tv-zender van Nederland te kunnen bekijken: TV Noordzee. Met open mond keken we naar buitenlandse hitseries als Zorro, Mr. Ed (het sprekende paard), de Onzichtbare Man en Rin Tin Tin. Heel wat minder suf dan wat de enige Nederlandse tv-zender ons voorschotelde. TV Noordzee bediende Nederland vanaf een werkeiland op 5 kilometer uit de kust - het roemruchte REM eiland - en  werd in korte tijd razend populair. Dat was een doorn in het oog van de overheid. Het tot piratenzender gedoopte REM Eiland/TV Noordzee werd op 17 december 1964, klokslag 9 uur, via een inval door de Nederlandse regering uit de lucht gehaald.

Anno nu ligt het REM Eiland – volledig gerenoveerd tot fijn restaurant - in de Amsterdamse Houthaven en biedt het één van de spectaculairste uitzichten die je in een restaurant kunt hebben. Je kunt er puik lunchen… Maar dineren terwijl de industriële omgeving langzaam wordt omgetoverd tot een schitterende lichtshow, dat is pas écht je-van-het.

Monsters met een goed gehoor

In het weekend dat met vrijdag de 13e begint, is het misschien een griezelig goed idee om naar een sensationele horrorfilm te gaan. En sensationeler, spannender en schokkender dan A Quiet Place, die vandaag in première gaat, zie je ze zelden. Geen wonder dat deze door acteur John Krasinski geregisseerde knaller op nummer 2 staat van de IMDB-lijst van beste titels totu nu toe van 2018. Het idee van een film kan nog zo sterk zijn, maar als de uitvoering niet goed is, dan heb je niks. Maar hier klopt alles. De insteek is natuurlijk al fantastisch: een gezin wordt gedwongen om in volkomen stilte te leven, terwijl ze zich verstoppen voor mysterieuze monsters met een griezelig goed gehoor, die op geluiden afkomen. Wat zo knap is, is dat er in de film nauwelijks wordt gesproken, maar dat elke emotie van de acteurs (Krasinsky zelf speelt de vader en Emily Blunt is sensationeel als de moeder) van het scherm afdruipt.

Wat ook een fijn vooruitzicht is, is dat als je met vrouw, vriendin of date gaat, ze geheid helemaal in je kruipt tijdens de voorstelling...

Avontuurlijke muziek op 100 meter hoogte

Op de hoogste verdieping van de bijna 100 meter hoge A'dam Toren in Amsterdam bevindt zich de fraaie panorama bar annex restaurant MADAM. Deze letterlijke toplokatie heeft twee gezichten. Overdag is het THE LOOKOUT, een koffiebar en lunchroom, maar zodra de sterren verschijnen tovert MADAM zich om tot de hoogste skybar van Amsterdam. Dinergasten worden clubgangers, wijndrinkers switchen naar cocktails en het volume van de muziek gaat omhoog en dat is terecht, want die muziek wordt later in de avond een stuk interessanter. Deze vrijdag de 13e kunnen we genieten van het samenspel tussen Dj Dirk Schot en trompettist Thomas Wessels, die elkaar op muzikaal niveau feilloos weten te vinden in een soms luie, soms swingende, maar altijd avontuurlijke groove, waarop het goed cocktails drinken en flirten is. Ook met je grote liefde.

En mocht je zelf eens een feestje geven dat meer behelst dan een taart met kaarsjes, dan kun je die topmuzikanten boeken bij Erwin Bakkum Management

Bierfestival Groningen 2018

Zoals we allen weten is bierdrinken iets geheel anders dan pils innemen. En dat geldt natuurlijk ook voor het brouwen van bier. De laatste jaren zijn er opvallend veel privé-brouwers die met uitstekende biertjes voor de dag, of voor de avond, weten te komen. En het zou zomaar eens kunnen zijn dat al die huis-brouwers  zich hebben laten inspireren op het grootste bierfestival van Nederland. Dus heb je altijd al je eigen bier willen creëren, komend weekend is je grote kans. Op het inmiddels 8ste Bierfestival Groningen kun je je – in het fraaie decor van de Martinikerk - laven aan en laten inspireren door een breed scala aan nationale en internationale tapbieren en bieren op fles, masterclasses, biergoeroes en wedstrijden. En iedere avond kun je aanschuiven voor het niet te versmaden bierdiner. Cheers!

Hieronder de trailer van A Quiet Place:

Deel dit artikel