Het is klaar met negatief zijn

Actueel

Het is klaar met negatief zijn

Door -

Deel dit artikel

Op deze druilerige maandagochtend lezen we weer een boel ellende in de media en op social media. En weet je wat? Mannenzaken doet er niet aan mee.

Max Verstappen lig niet meer zo lekker in de wedstrijd. Gisteren beukten hij en teamgenoot Ricciardo elkaar van de baan tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na een paar eerdere race-akefietjes van de jonge coureur was dit de druppel die de social media-emmer deed overlopen.

Rake column van Tommy Wieringa

Was hij vorig jaar nog de held van Nederland dit keer was hij de loser, de sukkel, de nikskunner. Het kan verkeren. Big time!

Toen we al dat negatieve gechagrijn lazen, moesten we denken aan de rake column van Tommy Wieringa, die we afgelopen vrijdag op de site van het Haarlems Dagblad lazen. Onder de titel 'Wereldkampioen Haat' ging het precies over dat. Over hoe Nederlanders elkaar en anderen het licht in de ogen niet gunnen. Hij schreef o.a.:

'Ook in de Berlijnse bunkers van Facebook, waar een internationaal team van moderatoren haatpost filtert, hebben we een slechte naam. Verslaggevers van de Volkskrant spraken een Nederlandse moderator die met zijn team dagelijks achtduizend racistische, discriminerende en haatdragende berichten uit Nederland beoordeelden. Waar andere Europeanen zich behoorlijk gedeisd hielden op sociale media, produceerden Nederlanders vooral haat; een verrassend bijproduct van algemene welvaart en een gematigd politiek klimaat.'

Daarom is dit een positieve site

Waarom schrijven we dat alles? Om antwoord te geven op een vraag die we laatst kregen, de vraag waarom we altijd goed nieuws brachten, met daarbij de tip: vertel of maak bespreekbaar dat niet alles geweldig is.

Het is maar hoe je het bekijkt. Zoals Tommy Wieringa het beschrijft of zoals de afvallige 'fans' van Max Verstappen hun frustraties botvieren, willen we het in ieder geval niet zien, want daar doen we onszelf en de lezer geen plezier mee. Daarom is dit een positieve site, waarin we a priori al het mooie, fijne en leuke dat het leven te bieden heeft signaleren. Want daar gaat een mens zich goed van voelen.

De rest is gewoon gezeik.

Deel dit artikel