Het feest van Marlies Dekkers: wat een perfectie!

Actueel

Het feest van Marlies Dekkers: wat een perfectie!

Door -

Deel dit artikel

Afgelopen maandag was de presentatie van de herfst en wintercollectie 2019 van lingerie-guru Marlies Dekkers. Mannenzaken was erbij, natuurlijk samen met de vrouw des huizes. 

Met de show op ons netvlies ging het feestje gewoon nog even verder

De datum van 28 april 2018 zal ik nooit vergeten. Om twee redenen, die beide misschien minstens zo belangrijk zijn. In de eerste plaats was ik die dag op de kop af 5 jaar bevrijd van drugs en alcohol. En in de tweede plaats had ik in lange tijd weer weer eens quality time met Marlies Dekkers. We lunchten in haar thuishaven Rotterdam en we stopten niet met praten, zoveel hadden we in te halen.

Contradicties inspireren

Lang, lang geleden in een wereld zonder internet en zonder social media hadden we elkaar voor het eerst ontmoet. Toen ik haar als één van de eerste journalisten mocht interviewen voor Playboy begreep ik pas later waarom ik haar meteen zo leuk en boeiend vond. Niet alleen omdat ze schijt aan dronken naadje had, maar omdat ze een wandelende contradictie was. Tegenover me zat een haast verlegen late new wave prinsesje dat de mooiste, hipste, meest sexy en stijlvolste lingerie maakte, met een afwerking en snit die je bij geen enkel ander merk zag. En ik houd van contradicties. Contradicties inspireren me.

Een kloppend hart houdt je wakker

Toen ik een aantal weken geleden van Marlies een uitnodiging voor twee personen kreeg voor de presentatie van haar herfst en wintercollectie 2019, een collectie die geïnspireerd is door jazzzangeres Billie Holiday, zei ik een volmondig 'yes!' tegen mezelf. Zowaar kreeg ik ook nog mijn lief mee, die een fysiek zware job heeft (met het voordeel dat ze niet 5 dagen naar de gym hoeft om een heerlijk lichaam te krijgen) en die daarom in de avonduren vaak opperdepop is. Maar ook zij is fan. Zie haar foto bij het MZ-artikel over de open brief aan Yann Moix. En een kloppend hart houdt je wakker.

Afgelopen maandagavond namen we de trein naar Rotterdam en nog geen uur later zaten we bijna front row in de kleurrijk verlichte Maassilo. Hand in hand, alsof we naar een spannende film gingen kijken. De catwalk was op een verhoging. Niet omdat je dan onder de rokjes van de dames kon kijken, want rokjes, dat weet je bij Marlies, die zouden ze niet aan hebben. De show, die twee uur zou duren, begon met een kort optreden van de geweldige Sophia Wezer, die de hoofdrol speelde in Addicted To Blues, over het leven van Billie Holiday. Ze zong mijn favoriete Holiday-song God Bless The Child

God Bless The Child

And when you got money,
You got a lots of friends
Crowdin' 'round your door
When the money's gone

And all you're spendin' ends
They won't be 'round any more

Die tekst gaat in ieder geval niet voor de ontwerpster op. Want ook al had ze voor de show niet op een euro meer of minder gekeken, zolang Marlies haar merk heeft, heeft ze vrienden over de hele wereld gekregen. Twee uur later keken mijn lief en ik elkaar blij aan. Het was geweldig geweest, over de hele lin(ger)ie. De underwear en badkleding waren schitterend, de mooie danseressen annex modellen dansten twee uur lang over de catwalk alsof het een fluitje van een cent was (en twee uur over de catwalk is heftig, geloof me) en de striptease halverwege de show, was de mooiste en dus opwindendste die ik ooit heb gezien (zie filmpje onderaan). Ook heb ik genoten van mijn lief die het zo naar haar zin had en me tussendoor opmerkingen toefluisterde als: 'Kijk, dan hoe opwindend die witte kousen!' en 'Blijf die striptease filmen!' Ja, ze is me er eentje. Honderd procent hetero, maar wel hot for women. 

Great performance, mister Kelvin!

Maar wat ik misschien wel het meest bijzonder vond, was de muziek. Het ging van Billie Holiday (naast God Bless The Child kwam ook Strange Fruit voorbij) naar KC The Funkaholic, van blues naar Franse chansons en van Chicago house naar trip-hop. Mijn halve muziekleven kwam in die twee uur voorbij. Wat een geweldige omlijsting van een show die alles had. En over show gesproken. Het was slim, heel slim om zanger/Dj Johnny Kelvin op te laten treden om het publiek, dat toch altijd een beetje stilletjes is tijdens een fashion-show, wakker te schudden en de zaal volledig op zijn kop te zetten. Great performance, mister Kelvin! Tijdens de grote finale kwam Marlies onder ovationeel applaus het podium op om de egards in ontvangst te nemen. Ze straalde. En wij straalden mee. 

Mijn lief en ik waren om elf uur thuis. Met de avond op ons netvlies ging het feestje gewoon nog even verder.

Deel dit artikel