Geniale druppel

Actueel

Geniale druppel

Door -

Deel dit artikel

We hebben het op Mannenzaken al eerder gehad over de plaag die plastic soup heet. En omdat we graag de zon in het water zien schijnen, stellen we je met liefde voor aan deze geniale vinding van het Britse Skipping Rocks Lab.

Onderzoekers die zichzelf het Laboratorium van Steentjeskeilers noemen, kijk, daar houden we van. Want jongens blijven jongens en als we de kans krijgen, proberen we ook als 50méér ventjes om een steen zo vaak mogelijk op het water te laten stuiteren. Een tak van sport die in onze jeugd dus steentjeskeilen heette. Vandaar…

Véél meer impact dan de druppel op de gloeiende plaat

De ambities van de Skipping Rocks Lab-heren zijn groot. Komen ze: ze willen wereldleider worden op het gebied van duurzame verpakkingen op basis van zeewier (en andere planten). Dat zou tot gevolg hebben dat ze een einde maken aan de stroom van 1 miljard plastic flessen die zich jaarlijks bij de plastic soup in de oceanen aansluit. En het zou betekenen dat er 300 miljoen kilo minder CO2 wordt uitgestoten.

‘Goedkoper dan plastic, en je kunt het zelfs opeten.’

Op zomerse dagen – zoals vandaag - slepen we ons een ongeluk aan plastic flessen met drinkwater en frisdrank. Stel je nou toch eens voor dat je die drankverpakking niet hoeft weg te gooien, maar gewoon kunt opeten! Het kan. Met Ohoo! Een flexibele ‘bubbel’ waarin water, frisdrank, bier, sterke drank en zelfs cosmetica kan worden verpakt. Een verpakking die is gemaakt van zeewier (er wordt ook geëxperimenteerd met andere planten) en die je zonder gevaar voor je gezondheid zelfs kunt opeten. (Zouden we overigens afraden als er cosmetica in heeft gezeten.) En het materiaal is goedkoper te produceren dan plastic.

Deze uitvinding zou weleens heel wat meer impact kunnen hebben dan de bekende druppel op de gloeiende plaat.

Deel dit artikel