EHBO. Eerste Hulp Bij Oplichting

Actueel

EHBO. Eerste Hulp Bij Oplichting

Door -

Deel dit artikel

Waarin Tino Stuij zijn vraagtekens zet bij of het wel goed komt met de groep van honderdduizenden jongeren die in een psychisch vacuum zitten door het afgelopen jaar.

Verkeerde opslag, overschot, internetstoringen, foute cijfers. 
De GGD stond het afgelopen jaar meermaals in het zonnetje. 
Iedereen heeft of had een mening. 

We hebben niet alleen 17 miljoen bondscoaches maar minstens zoveel amateur virologen en beleidsmakers. Ik maak me eerlijk gezegd niet de meeste zorgen over priksnelheid, voordringers of verkeerd verzonden uitnodigingen. De GGD werd net als de rest van de wereld overvallen door een unieke pandemie en dan moet je roeien met de riemen die je hebt. 

In een blijkbaar te logge boot met verroeste spullen. Een stroeve start, maar we komen er.

Ik maak me wel enorme zorgen om de aangekondigde problemen bij een groep van honderdduizenden jongeren die in een psychisch vacuum terecht zijn gekomen door het afgelopen jaar. Er komt volgens kenners een tsunami aan geestelijk adolescentenleed op ons af en de vraag is of GGD’s zusje GGZ dit aankan.

Ik waag dit te betwijfelen.

Toen onze dochter enkele jaren geleden bij deze club terecht kwam vanwege een emotionele crisis leek de aangeboden hulp in eerste instantie een prettig houvast. Maar na een vijftal gesprekken met een nauwelijks geinteresseerde mevrouw Mostert haakten we teleurgesteld af. De aantekeningen van een vorig gesprek zou ik als psycholoog in ieder geval inlezen voor een volgende patient arriveert. Om in ieder geval een gevoel van verbinding te faken. Deze geestelijke verzorgster moest keer op keer onze namen uit de vorige stukken halen. Niet echt betrokken en het geeft een enigszins labiele jongere geen zetje in de juiste richting.

De sessies bleken een aaneenrijging van cliches uit een boekje en hebben uiteindelijk nauwelijks geholpen. Maar ook dat kan natuurlijk gebeuren. 

Mijn moeder zei het al, de tranen zijn voor je eigen kussen. 

Onze ervaring met de geestelijke gezondheidszorg was dus allesbehalve positief. 

Ieder mens is verschillend en er is uiteindelijk geen wondermiddel.

Wat ons vooral tegen de borst stuitte was een rekening die pas drie jaar later op de electronische mat viel. Uiteraard zijn we verzekerd, maar uit haar ooghoek zag mijn vrouw een declaratie van bijna 5 duizend euro die door mevrouw Mostert naar de verzekeraar was gestuurd. Geheel te goeder trouw natuurlijk. 

De poetsinstructie en medicijninstructie van tientjes waar verzekeraars dagelijks mee worden opgelicht door tandartsen en apotheken waren priegelwerk bij dit mentale factuurtje. Uiteraard lieten we het er niet bij zitten en heeft de verzekeraar de fraudeafdeling erop gezet. Drie jaar na dato een rekening sturen van pakweg 1000 euro per niet functionerend gesprek is blijkbaar usance bij de zorgverleners van GGZ. 

Precies, mosterd na de maaltijd. 

Nee, het gaat helemaal goed komen met onze beschadigde jeugd. 

EHBO, eerste hulp bij oplichting.

Voor de juiste prijs kan iedereen een trauma hebben.

Deel dit artikel