Een denktank die over ons heen walst. Blogkamp (5)

Actueel

Een denktank die over ons heen walst. Blogkamp (5)

Door -

Deel dit artikel

Die hele geschiedenis met Famke Louise heeft ook iets diep triests. Want eens te meer blijkt dat andere geluiden niet worden gehoord, sterker nog: niet worden gedoogd.

 

Menigeen zal er weer over gaan vallen wat ik nu beweer, maar in de kern is dit een fascistoïde mededeling.

Gisteren kopte het AD: Famke Louise raakt grote opdracht kwijt: ‘Heeft ze aan zichzelf te danken'. En het intro luidde: 'Vanwege de commotie rond #ikdoenietmeermee raakt influencer Famke Louise in elk geval één grote opdracht kwijt. Imagodeskundige Bart Maussen snapt dat bedrijven zich van haar distantiëren. ,,Dit is dom geweest van haar, ze had eerst moeten nadenken.”

 

Los van wat ik van die BN'ers vind, is de boodschap m.i. duidelijk. Als je op dit moment anders denkt in Nederland (ik kijk even niet over de landsgrenzen), dan volgen er represailles. Ik vind dat doodeng. En totaal ook niet passen in een democratie, waarin het vrije woord heilig is. Maar het wordt nog griezeliger.

 

Gisteren stond op teletekst onder het kopje 'Denktank tegen onwaarheden vaccin' het volgende bericht:

 

Het kabinet gaat actief optreden tegen desinformatie op sociale media zodra er een corona-vaccin beschikbaar is, schrijft minister De Jonge aan de Tweede Kamer. Hij bereidt een strategie voor om de introductie van het vaccin rustig te laten verlopen. De Jonge begrijpt dat er veel vragen zijn over de veiligheid van een vaccin. Daar wordt in een publiekscampagne op ingespeeld. De veiligheid van het vaccin wordt goed bewaakt, aldus De Jonge.

 

Hij hoopt dat er in de eerste maanden van 2021 een vaccin is. Experts, verenigd in een denktank, gaan onwaarheden over het vaccin op sociale media bestrijden.

 

Dat bericht heb ik echt een paar keer moeten lezen voordat ik geloofde wat er stond. Menigeen zal er weer over gaan vallen wat ik nu beweer, maar in de kern is dit een fascistoïde mededeling. Tenslotte wordt onder fascistoïde gedrag en beleid het verabsoluteren van een met een groep gedeelde mening verstaan waarbij gehoorzaamheid aan die mening een eis is waaraan niet mag worden getornd. En dat is 1 van de vele redenen waarom ik mordicus tegen die spoedwet ben.

Omdat corona steeds meer een vrijbrief wordt om onze vrijheden te vernaggelen.

 

Er wordt naar mijn idee ook een spelletje met ons gespeeld. Lees die teletekst van De Jonge nog maar even. Wat staat daar eigenlijk in? Dat die denktank van hem allang in beweging is gekomen en over ons heen walst. Hoe verklaar je anders dat de LinkedIn-pagina's van Maurice de Hond en professor Bob de Wit waren verwijderd? Of dat sommige posts op Facebook, Instagram en filmpjes op Youtube waarin er kritisch naar het Corona-beleid worden gekeken, in de ban worden gedaan en zelfs hele groepen met teveel leden van Facebook worden verwijderd?

 

Ben ik een Corona-ontkenner? Echt niet. Ben ik een complotdenker? Geenszins. Wat ik denk, wordt gevoed door een overheid die hidden in plain sight een beleid nastreeft waarin de menselijke maat op alle fronten ontbreekt.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel