Duim omhoog voor de 50méér werknemer

Actueel

Duim omhoog voor de 50méér werknemer

Door -

Deel dit artikel

Ouderenorganisatie ANBO lanceerde vorige week een eigen vacaturesite om 45plussers aan een baan te helpen. Helemaal goed. Want we hebben een boel te bieden.

foto: Katya Austin voor Unsplash

Die vacaturesite is dus goed voor de werknemers in die leeftijdscategorie, waartoe ook 50méér behoort. Maar ook goed voor de werkgevers. Want die hebben, laten recente peilingen en onderzoeken weten, nog geen idee wat ze missen.

Mannenzaken zet hier even de voordelen van onze belangrijkste doelgroep (de 50méér man) op een rijtje. We zijn zelf ook 50méér, dus we schrijven – als je het niet erg vindt – in de wij-vorm.

Schat aan kennis en ervaring

We beschikken meestal over een schat aan kennis en ervaring, gecombineerd met een uitgebreid netwerk. Hierdoor zijn we sneller dan jongeren in staat om op het juiste niveau te functioneren.

Geen jobhoppers

We zijn in tegenstelling tot veel jongere werknemers geen jobhoppers. We zijn loyaler en daardoor minder snel geneigd om van baan te wisselen. Daardoor hoef je als werkgever niet steeds op zoek naar een nieuwe werknemer, wat leidt tot een besparing op de wervingkosten. Voor klanten van een bedrijf is dit ook prettig, omdat zij niet steeds hoeven te wennen aan een nieuw gezicht.

Goede werk-privébalans

We hebben over het algemeen een goede werk-privébalans. Vaak treedt in latere levensfasen namelijk een periode in die zich kenmerkt door rust en stabiliteit. Zo nemen de verplichtingen in de privésfeer af, omdat er doorgaans geen sprake meer is van schoolgaande kinderen. Ook komt het nogal eens voor dat de werknemer een stapje terug doet in zijn carrière.

Gemotiveerd tot op het bot

Duizenden werkloze ouderen staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Dit betekent dat je als werkgever de keuze hebt uit een grote groep arbeidskrachten die tot op het bot gemotiveerd zijn. Als we eenmaal aan de slag zijn, zijn we ook nog eens het meest enthousiast over onze baan. Uit een enquête van TNO en CBS blijkt dat we meer enthousiasme aan de dag leggen dan onze jongere collega’s. Bovendien zijn we bij de juiste randvoorwaarden zelfs productievere werknemers.

Veelzijdig en divers team

Als je als werkgever gasten zoals wij aanneemt, creëer je een veelzijdig en divers team. Daardoor is je personeelsbestand een betere afspiegeling van de samenleving, maak je optimaal gebruik van de kwaliteiten van mensen en werk je aan een beter imago van je bedrijf. Doordat je tegelijk de positie van 50méér verbetert, geef je invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Minder uitval

In tegenstelling tot wat veel wordt gedacht, zijn oudere werknemers minder vaak afwezig dan jongeren. De kans op uitval is daarom veel kleiner.

Flinke bonus

En dan tot slot de klap op de vuurpijl: wanneer je als werkgever een uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder in dienst neemt, kom je in aanmerking voor een flinke bonus van de overheid. Deze mobiliteitsbonus is een korting op de premies die je betaalt aan de Belastingdienst. De totale korting kan oplopen tot wel 7000 euro per jaar. Hiervan profiteert de werkgever maximaal drie jaar lang.

Deel dit artikel