Donald Trump heeft gewonnen

Actueel

Donald Trump heeft gewonnen

Door -

Deel dit artikel

Heb ik je aandacht? Mooi. Dan gaan we het nu eens niet over Trump zelf hebben, maar over de mensen die op hem hebben gestemd.

Ja, als je denkt dat we met memes, filmpjes en grappen en grollen kunnen vieren dat Trump heeft verloren, maak je dan maar op voor een 'gezellige' Kerst en Oud & Nieuw.

Er hebben 71.043.149 Amerikanen gekozen voor een man, die vier jaar lang heeft getweet en gegolfd en één van de meest gerespecteerde wetenschappers van de VS een idioot noemde. Blijkbaar hadden heel veel Amerikanen daar geen problemen mee. Dat verklaart ook de kop boven het stuk. Zelfs als hij – nu hij straks niet meer onschendbaar is – wordt veroordeeld voor zaken die tegen hem lopen en achter slot en grendel belandt, heeft hij nog gewonnen.

Joe Biden is uitgeroepen tot president-elect, maar vraag niet hoe. Er was een aardverschuiving nodig om te laten zien dat alles waar Trump voor stond en staat te decimeren tot een vies vlekje op de kaart van de wereldgeschiedenis. De Amerikanen hadden luid en duidelijk een boodschap moeten afgeven dat voor zijn wreedheid, narcisme en gebrek aan mededogen geen plaats was in het Amerika van de eenentwintigste eeuw. In plaats daarvan krijgen we nu een lelijk kooigevecht, waarin alles geoorloofd is, inclusief stoten onder de gordel.

De meerderheidsleider in de Senaat, de aalgladde Republikein en ras-opportunist Mitch McConnell, heeft aangegeven dat hij volledig achter Trump staat als het een onderzoek over de stemmen betreft en kontlikker en Minister van Justitie William Barr is de messen al aan het slijpen. Ja, als je denkt dat we met memes, filmpjes en grappen en grollen kunnen vieren dat Trump heeft verloren, maak je dan maar op voor een 'gezellige' Kerst en Oud & Nieuw. Dat het zo is gelopen en Trump meer dan 70 miljoen mensen achter zich kreeg, is omdat veel Amerikanen net als hij zijn: egoïstisch en arrogant. Lui en veroordelend. Racistisch en homofoob. Luidruchtig en agressief. En ze hebben gewacht op iemand die hen toestemming zou geven om het te mogen laten zien.

Ze stemmen tegen abortus. Ze denken dat ze ooit rijk zullen worden, waarschijnlijk door de loterij te winnen. En als ze niet uit hebzucht stemmen, dan stemmen ze uit wrok. Ze willen het beste voor zichzelf ten koste van anderen.

Het gaat er niet om een goed mens te zijn. Het gaat erom dat je zo in je eigen genialiteit gelooft dat je de realiteit overstijgt. Dat is waarom Trump razend populair is. Mensen stemmen op hem, want als hij kan winnen zonder echt werk te verrichten, betekent dit dat zij ook kunnen bereiken wat hun hartje begeert zonder er iets voor te hoeven doen.

Dat is de échte Amerikaanse droom.
 

Deel dit artikel