Coen en Mick over van alles. Extra! #2

Actueel

Coen en Mick over van alles. Extra! #2

Door -

Deel dit artikel

Nu de wereld er opeens dramatisch anders uitziet, hebben Coen en Mick behoefte aan directer contact. De komende weken zullen er geen brieven worden geschreven over en weer, maar houden ze een gesprek. Hier is deel 2 van Coen en Mick over van alles. Extra!

Met een stalen gezicht zat de beste man te prediken dat dit Corona-virus de straf van God is, omdat wij te weinig bidden.

Mick: Verheug je je op het weekend?

Coen: Nou, Ik zou liegen als ik zeg van wel, maar ook liegen als ik zeg van niet. Het wordt 20 graden en dat is normaal gezellig barbecueën met vrienden, maar nu ben ik zelfs bang om naar het tuincentrum te gaan omdat waarschijnlijk iedereen bezig is om een zaadje te gaan planten. Het zaadje dat Corona heet. Ben jij nog steeds zo angstig, Mick? Niet doen, joh. Zonde van je tijd. Neem een voorbeeld aan mij. Mijn vrije tijd is gek genoeg niet heel ruim (Ik vertelde jou over de voorbereidingen voor de house top 1000 volgend weekend), maar ik ben series aan het kijken of mijn leven ervan afhangt. Ray Donovan bijvoorbeeld. De meest ondergewaardeerde serie op televisie, mede omdat hij niet te zien is op Netflix. Ken jij dat ook? Dat je je ‘s middags al verheugt op het feit dat je ‘s avonds weer drie - vier - zes afleveringen gaat kijken?

Mick: Dat ken ik. Maar mag ik ook even of wordt dit een monoloog?

Coen: Je bent echt zo langzaam als je leeftijd doet vermoeden. Ik zie jou dus typen, wacht keurig even. En na heel lang typen stop jij opeens. Dus ik denk: die heeft wederom een writer’s block. En aangezien je vorige zeven jaar duurde ga ik daar niet op zitten wachten.

Mick: Het verschil tussen jou en mij is dat ik nadenk voordat ik wat plaats.

Coen: Voor de lezers: het plaatsen van dit ene zinnetje duurde 3 minuten bij Mick. Maar goed, vertel jij dan eens wat leuks?

Mick: Ik zal proberen wat sneller te zijn. Dan maar met Mickfouten. Sorry: tikfouten. Mag ik je eerst even corrigeren? Ik ben niet zo bang. Maar ik ben wel voorzichtig. Gisteren bracht ik een auto naar Amsterdam. Moest ik terug met de trein. Vanaf Bijlmer Arena naar Dordt. Omdat de NS niet spoort en helemaal niet tijdens Corona, ging die reis me drie uur duren. Nou, mij niet gezien. Want dan had ik drie uur de kans om het virus op te lopen. Opeens viel het me op hoe goor en bedompt het is in die treinen en op de perrons. Dus heb ik 'm uit de broek laten hangen en heb ik op Schiphol de Thalys naar Rotterdam genomen. Kostte me 28 euro, maar dan heb je ook wat. Dat ding gaat 300 km per uur! En je merkt er niks van. Ik had nog geen artikel gelezen op de site van de New York Times of we reden al Rotterdam Centraal binnen.

Wat een held is Andrew Cuomo

Coen: Haha. Kijk. Dan gaat 't opeens vlot. Over vlot gesproken. Volgend weekend is het alweer Pasen. De zeer gelovige kant van mijn familie zou me nooit meer aankijken als ze weten dat ik werkelijk geen idee heb wat wij dan vieren, maar gezien het jaarlijks EO spektakel gok ik op de kruisiging van Jezus. Ik zou dit nu even kunnen googelen maar ik ben als de dood dat het Cookie algoritme mij vervolgens doodgooit met allerlei Bijbelse voorstellen en als ik iets niet wil, is het dat wel. Zeker niet na het zien van Kees van der Staaij bij Op1. Heb je dat gezien? Met een stalen gezicht zat de beste man te prediken dat dit Corona-virus de straf van God is, omdat wij te weinig bidden.

Mick: Ik moet dan meteen aan Joe Biden denken met één d. Elke dag kijk ik vol bewondering en verlangen naar de persconferenties van de gouverneur van New York, Andrew Cuomo. Wat een held is dat! Als ik die man zie praten, duidelijk en helder, op een manier dat zelfs een vijfjarige het begrijpt, zou je willen dat hij het tegen Trump opneemt. Dat gaat die blaaskaak geheid verliezen

Coen: Ja, maar hij heeft heel duidelijk aangegeven dat hij niet gaat runnen. Niet nu en nooit niet. Dat vertelde hij overigens in een interview met zijn broer.

Mick: Och, daar moet ik zo om lachen als Chris Cuomo van CNN zijn broer interviewt. Die twee zitten elkaar altijd te dollen. En van de week was het ronduit ontroerend. Toen deed de gouverneur zijn dagelijkse persconferentie en haalde hij zijn broer in beeld, want die vecht al een paar dagen tegen het virus. Die heeft zulke hoge hallucinerende koorts gehad 's nachts dat van het klappertanden een stuk tand is afgebroken.

Coen: Ja, Andrew Cuomo heeft zeker een enorm charisma. Precies datgene wat de toekomstige tegenstander van Trump ontbeert, wie het ook wordt. Ik wil je niet ontmoedigen, maar Trump gaat met twee vingers in zijn neus de verkiezingen winnen. Bij gebrek aan tegenstand. Ongeacht de honderdduizenden doden in de VS, die mede door zijn laksheid gaan vallen eventueel. Maar ik snap dat we even wegblijven uit de Goddelijke hoek? Beter, want ik kan er slecht tegen als alles Gods wil is. Kwamen die zwaar gelovige tantes na het tragisch verongelukken van een 4-jarig kind vertellen dat 'de goeien altijd als eersten gaan’. Die tantes waren dan zelf ver over de 90. Die opmerking over 'de goeien' vond ik wel een knap staaltje zelfkennis.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel