Coen en Mick over van alles. Extra! #1

Actueel

Coen en Mick over van alles. Extra! #1

Door -

Deel dit artikel

Nu de wereld er opeens dramatisch anders uitziet, hebben Coen en Mick behoefte aan directer contact. De komende weken zullen er geen brieven worden geschreven over en weer, maar houden ze een gesprek. Hier is deel 1 van Coen en Mick over van alles. Extra!

(De Andy Warhond op de foto's is Rover, de hond van Coen)

'Toevallig spreekt mijn hond behoorlijk goed Nederlands, zeker gezien het feit dat ze uit Spanje komt.'

Mick: Zullen we het even niet over het buiten-, maar over het binnengebeuren hebben? As we speak sta ik piepers te jassen. In opdracht van Dymphna. Zo gaat dat nu hier in het huis van mijn lief. En ik vind het nog fijn ook dat ik opdrachten krijg. Want anders doe ik helemaal niks meer. Vandaag kreeg ik van een vriendin de volgende tekst: Onze gedachten en medeleven gaan uit naar al die mannen die al maanden tegen hun vrouwen zeiden: 'Dat doe ik wel als ik tijd heb'.

Coen: Tja, Ik snap wat je zegt, maar toch is het feit dat jij nog iemand in huis hebt best wel een zegen. Ik ben sinds een jaar totaal onverwacht vrijgezel en dat is behoorlijk eenzaam tijdens dit soort dagen. Gelukkig is het geen lockdown geworden. Gelukkig omdat ik werkelijk de meest slechte voeding had ingeslagen in eerste instantie. Het lijkt wel of iets destructiefs zich meester heeft gemaakt van mij. Zo heb ik al twee keer moederziel alleen gegourmet, inclusief bijbehorende gin-tonic’s, heb ik al twee keer macaroni gemaakt en liggen er nog twee hamburgers te wachten in de koelkast. Die ga ik natuurlijk opmaken anders is het zonde. Kortom: is een virus nou wel zo gezond? Dat vraag ik me af.

De lonely guy

Mick: Daar is íe weer, de lonely guy! Ik zal je zeggen: alls het Corona-gewijs slecht met me afloopt, dan wil ik reïncarneren als een puppy die door jou wordt geadopteerd. Wat een leven zal ik dan hebben! Hoe gaat dat, je isoleren met zo'n beest? Praat je veel tegen haar? Ik heb die hond van jou 1 keer gezien en volgens mij was dat niet zo'n moeilijke. Hoe doe je dat met uitlaten? Kent het dier inmiddels de anderhalve meter regel?

Coen: Ik ga lekker twee keer per dag naar het bos met mijn hondje. Zo’n bos waar gelukkig niet tientallen mensen lopen maar hooguit een enkeling. Heerlijk, dat bos. Heerlijk, zo’n diertje dat zich niets aantrekt van al die heisa, dat zich aan geen enkele richtlijn hoeft te houden behalve aan de mijne. En natuurlijk praat ik tegen mijn hond. Wat denk jij nou? Je kunt merken dat jij geen hond hebt. Iedere hondenbezitter doet dat. Toevallig spreekt mijn hond behoorlijk goed Nederlands, zeker gezien het feit dat ze uit Spanje komt. Als je het nu hebt over een half woord nodig hebben… mijn hond. Het is een kleine Podenco en als je 't hebt over de anderhalve meter regel, die hanteert ze zeker. Maar dan verticaal, wanneer ik vraag: “Ga je mee?”, springt ze uit stand tot aan mijn kin.

Mick: Kijk, dat bedoel ik. Ik begin over je hond en opeens bemerk ik geen waakvlam bij je, maar een vuurzee van passie. Ik weet echt wel waar je het over hebt! Ik heb misschien geen hond, maar we lenen soms in het weekend de Jack Russell van Sacha, de vriendin van Dymphna. Marley is me er eentje. Hij denkt dat hij een Deense Dog is. En ja, ik praat ook tegen hem. Over zijn ego-problemen. Of over de toestand in de wereld. Hoe gaat het nou met ons aflopen, Coen?

Coen: Aflopen? Waarom zou het aflopen? Ik zie daar geen reden toe. Gewoon voorzichtig zijn en de voorschriften een beetje naleven. Je bent geen zware long patiënt, bent niet boven de 85, al gedraag je je soms zo, kortom: lekker een beetje genieten van je vrije tijd. Dingen doen waar je anders niet aan toekomt. Bijvoorbeeld met zijn allen massaal naar het tuincentrum... bolletjes de grond in en reken maar dat ze uitkomen. 
Weet je wat ook leuk is? Dat we met Pasen weer de House Top 1000 gaan doen. Die stond natuurlijk ook even onder druk, want was dat wel verantwoord? We hebben besloten om het toch door te laten gaan, zij het in afgeslankte vorm. Niet al die leuke mensen in de studio die we ieder jaar hebben, dit jaar geen grootschalige ontknoping maar gewoon in kleinere setting een trip maken van 83 uur Live Radio. Met de 1000 beste house tracks ooit gemaakt. Juist nu lijkt ons dat zeer welkom. Er wordt al genoeg afgelast. Wil je ook nog mee helpen samenstellen, Mick? Via www.ht1000.nl kun je nog tot zondag stemmen!

Corona-mop

Mick: Tuurlijk stem ik mee! Eigenlijk is deze periode op muziekgebied helemaal op maat gemaakt voor me. Ik ben te oud en te versleten om nog tot 5 uur 's ochtends in een club te staan, dus al die live streams die op dit moment worden uitgezonden, is spekkie naar mijn bekkie. Ik ben toch al van nachtvlinder in huismus veranderd en nu krijg ik mijn portie dance gewoon via Facebook!

Coen: Nou, mocht je zin hebben om langs te komen tijdens 't Paasweekend... Dat kan dan niet. Niet dat ik vermoed dat jij ooit nog je huis uitkomt de komende maanden. Ik ga in ieder geval een stuk afstandelijker doen. Voor de zekerheid.

Mick: Ik doe maar net of ik die laatste opmerking niet gehoord heb. Als afsluiter van dit gesprek ken ik een leuke Corona-mop. Houd je van moppen?

Coen: Nee. Ik ben wel een enorme fan van Dennis van der Ven van Draadstaal, die kan echt perfect iemand nadoen, die geen mop kan vertellen. Moet je eens opzoeken.

Mick: Komt 'ie. De familie de Vries woont met hun 10 jarig zoontje in een klein appartement in de binnenstad. Om ongestoord seks te kunnen hebben tijdens de quarantaine, besluiten ze hun kind op het balkon te zetten, met als opdracht te vertellen wat hij zoal ziet.

De jongen begint met z’n verslag:

'Er wordt een auto van de parkeerplaats weggesleept.'

'Er rijdt een ziekenauto voorbij.'

'De buren hebben visite.'

'Sander rijdt op zijn nieuwe fiets.'

“Die van De Wit zijn aan het neuken.'

Pa & ma schieten overeind. 'Hoe weet je dat ?', roept de vader.

De jongen antwoordt: 'Hun zoontje staat ook op het balkon.'

Coen: Ha ha! Ja. Nu weet ik weer waarom ik moppen niet leuk vind.

Deel dit artikel