Binnenkort verkrijgbaar: The Sunbox!

Actueel

Binnenkort verkrijgbaar: The Sunbox!

Door -

Deel dit artikel

Gisterenmiddag begon na een mistige ochtend het zonnetje te schijnen in Dordrecht. En hoe! Ik was druk aan het werk, maar opeens bedacht ik me dat het natuurlijk bespottelijk was dat ik binnen zat.

Bovendien heeft mijn vriendin een dakterras waar zelfs de grootste zwartkijker happy van wordt.

Vroeger, toen de schrijfmachines nog bestonden en een computer de grootte van een huizenblok had, was het easy. Dan zette je een zonnebril op en kon je buiten ratelen tot zonsondergang. Anno nu gaat dat allemaal niet zo gemakkelijk. Zon en beeldscherm zijn een match made in hell. Maar gelukkig had ik daar tijdens de vorige zomer wat op gevonden.

De proef op de som

Op de zolder van mijn lief ontdekte ik een paar verhuisdozen. En ik dacht: 'Als ik nou zo'n verhuisdoos met de opening naar me toe buiten op de tafel zet en ik schuif mijn laptop erin, zo dat ik er nog gemakkelijk bij kan met mijn tikvingers, zou dat het zicht op mijn beeldscherm dan beter maken?'

Ik nam de proef op de som, dit natuurlijk tot grote hilariteit van de vrouw des huizes, maar het lachen verging haar snel toen ze op scherm van mijn laptop keek. 'Daar moet je patent op aanvragen!' zei ze. De geest maakt rare sprongen, maar ook grote, soms van een jaar, want vannacht, nadat ik een middag heerlijk vanuit mijn doos had zitten werken buiten, droomde ik dat ik niet alleen patent had aangevraagd op mijn vinding, maar dat de Sunbox, zoals ik het product had genoemd, al in de winkels lag en een groot succes was.

Doos voor hun kop

Alle beachclubs langs de kust van Nederland hadden meerdere Sunboxen op hun terrassen staan. Er was zelfs een kritisch artikel in de krant verschenen, waarin badgasten zich afvroegen waar de tijd was gebleven dat je gezellig en relaxt op een terras kon zitten. 'Die lui hebben geen bord, maar een doos voor hun kop,' luidde een van de reacties.

Maar dat weerhield me er niet van om de laatste hand te laten leggen aan een luxer exemplaar met een ingebouwde powerbank. Toen ik wakker werd uit die droom, scheen het zonnetje al. Ik keek uit het raam van de slaapkamer en zag de verhuisdoos op de terrastafel staan. Rijk of niet, het werd weer een mooie, productieve dag.

Deel dit artikel