De Rutte column die voorgelezen moet worden

Actueel

De Rutte column die voorgelezen moet worden

Door -

Deel dit artikel

Drie weken geleden deed ik het. En nu doe ik het verdorie weer: een Telegraaf column voorlezen van mijn favoriete columnist Marianne Zwagerman. 

'Ik weet dat je geschiedenis hebt gestudeerd, Mark. Hoe wil je zelf in de geschiedenisboeken komen te staan? Ik ben daar heel nieuwsgierig naar.'

Het blijft gek om als journalist en schrijver voor te lezen uit andermans werk. Maar deze 2e column over Mark Rutte, getiteld Ongekend oneerlijk  is misschien wel nog sterker dan de vorige. En samen met mijn open brief aan Rutte, die ik vandaag precies 7 maanden geleden 'verstuurde', vormt de column van Marianne een mooi tweeluik.

Want als er iemand in mijn ogen het afgelopen jaar door de mand is gevallen, dan is het onze Minister President wel. 

In die open brief schreef ik: 

'Ik weet dat je geschiedenis hebt gestudeerd, Mark. Hoe wil je zelf in de geschiedenisboeken komen te staan? Ik ben daar heel nieuwsgierig naar. Wat ik zo hoop, Mark, is dat je in ieder geval in je hart kunt kijken, nu het nog kan. Laat dit alles alsjeblieft niet langer duren. Jij kunt in je eentje gemakkelijker het verschil maken dan wij met z'n allen.'

We weten inmiddels wat er de afgelopen zeven maanden is gebeurd. Veel meer nog dan de Corona-crisis, zoals Marianne feilloos verwoord. En als je denkt dat dit genre publicaties geen enkele vat op de situatie krijgt, dan ben ik dat absoluut niet met je eens. De media begint steeds meer te morren. En als je een huis bouwt, dan doe je dat ook steen voor steen. En in de stenen van Marianne zitten diamanten verwerkt.

Hier is de video waarin ik haar column voorlees (schrik niet van mijn plofkop. Ik moest zonodig helemaal rechts gaan zitten om de kerstboom te laten zien. En op film rekt je hoofd dan uit in de breedte. De onderkin is wel echt.)

Deel dit artikel