Bah, Mark, wat ben jij koud en kil!

Actueel

Bah, Mark, wat ben jij koud en kil!

Door -

Deel dit artikel

Beste Mark Rutte, op 16 juli schreef ik een open brief aan je die viral ging. Daarin beschreef ik hoe ik van een slaapwandelende believer in waar jij als premier voor stond, langzaam maar zeker in een wakkere non-believer transformeerde.

fotobewerking: Bob van der Linden

Geert Wilders: ''Wat een oeverloos geklets en wat een badinerende kleutertaal. Behandel mensen als volwassenen.'

Zoveel lezers als toen zal ik met dit open briefje niet krijgen, maar misschien is dat wel beter, want ik heb een niet zo fijne boodschap.

Gisteren zag ik je samen met Hugo de Jonge persconferentie nummer tig geven. Op een goed moment deed je een poging tot grappig doen. Met een bloedserieus gezicht zei je: 'Sinterklaas heeft afgelopen zaterdag zelf het goede voorbeeld gegeven met een Corona-proof intocht. Laat ons dat goede voorbeeld volgen en Sinterklaas dit jaar op een creatieve manier invullen. En Sinterklaas doet de inkopen nu natuurlijk alleen.'

Ik viel van mijn stoel. Want ik weet niet hoe jij daar over denkt, maar er valt niets, maar dan ook niets te lachen. Terwijl ik dit schrijf gaan mensen kapot in Nederland en dan denk ik met name aan de horeca. Met tranen in mijn ogen las ik vanmorgen dit Facebook bericht van topkok Ron Blauw:

Beste gasten en vrienden van Ron Gastrobar,

Met pijn in ons hart hebben we vanavond samen met ons team besloten om de maand december sowieso dicht te blijven. De onduidelijkheid en onzekerheid om af te wachten tot we eventueel half december toch open te mogen, maakt het voor ons onmogelijk om er een topkerst van te maken. Daarnaast willen we voor ons onze gasten en ons team duidelijkheid scheppen. Het jaar 2020 zullen we nooit vergeten, maar we willen vooral positief blijven en vooruit kijken naar 2021. 

En dan ga jij als hoeder van de staat schijtlollig staan doen op een persconferentie nadat je net het mantra en ook de horeca blijft dicht hebt gebezigd? Nee, dan die toon van je. Die kon niet beter worden omschreven dan door Geert Wilders gisterenavond na de persco: 'Wat een oeverloos geklets en wat een badinerende kleutertaal. Behandel mensen als volwassenen. Spreek ze in normaal Nederlands toe en biedt ze concreet perspectief, niet alleen voor kerst maar ook voor 2021'

In 'oorlogstijd' is het goed om je vijanden beter te leren kennen en wat ik gisteren zag, misschien wel echt voor het eerst, was een totaal gebrek aan empathie bij jou. Van Hugo de Jonge wist ik dat al. Arme Pieter Omtzigt. Volksvertegenwoordiger van het jaar worden en dan running mate zijn van Hugo de Jonge. God's wegen zijn inderdaad ondoorgrondelijk. Maar het was koud en kil wat ik van jou zag. En dat deed pijn. Want terwijl landgenoten van je hun levenswerk verliezen, hing jij de paljas uit met foute onleuke Sinterklaas gebbetjes. Gadverdamme!

Geen groeten, Mick Boskamp

Deel dit artikel