Angel voice

Actueel

Angel voice

Door -

Deel dit artikel

Als je als Nederlander al enige tijd in Thailand woont, zoals onze Azië-correspondent, dan kun je met gepaste afstand naar onze waan van de dag kijken. 

Ik heb het aangename Thailand even voor het koude, natte en donkere Nederland verruild waardoor ik direct getuige mag zijn van de absolute massahysterie die zich van het land meester heeft gemaakt.

Nu had ik sowieso al niks met talentenjachten, miss verkiezingen, award nights en wat dies meer zij. De enige uitzondering daarop is het programma ‘Killer karaoke’ op de Thaise televisie dat zo verschrikkelijk slecht is dat het dan weer goed is. Door ‘vrienden’ opgegeven kandidaten moeten hun fobie overwinnen door te blijven zingen terwijl ze de meest waanzinnige beproevingen ondergaan. Denk aan een kandidaat met een fobie voor reptielen; staand in een soort plexiglas kooi zingt/schreeuwt/krijst die dan een liedje terwijl er achtereenvolgens emmers vol kikkers, hagedissen, slangen en zelfs varanen in die kooi geknikkerd worden. Als je stopt met ‘zingen’ ben je af en degene die het dan het langste volhoudt wint. Ik hoop dat John de M meeleest zodat het Nederlandsche volk binnenkort ook van deze mafketelarij kan meegenieten, al zal er eerst nog wel wat gepolderd moeten worden met de Partij voor de Dieren.

Het gerucht gaat

Een bebaarde meneer wiens armen eruit zien alsof hij de nacht op een natte krant heeft doorgebracht heeft een programma over vermeend seksueel misbruik en seksueel overschrijdend gedrag rond het programma The Voice gemaakt. Hij had hier geen platform met een toepasselijker naam dan ‘YouTube’ voor kunnen vinden, maar wellicht is dat debet aan mijn eigen ‘dirty mind’, daar wil ik vanaf zijn. Feit is dat je jaren geleden in Bangkok T-shirts kon kopen met de tekst ‘YouTube MySpace and I’ll Google your Yahoo!’ Laat je fantasie maar de vrije loop zou ik zeggen. Maar nu Marco B, Ali B, Jeroen R en John de M zonder proces aan de hoogste publieke boom zijn opgeknoopt, hoop ik dat het volk weer wat tot bezinning komt. Waarbij ik er overigens geen enkel probleem mee zou hebben als de radio boycot van beide heren B permanent gemaakt zou worden. En het gerucht gaat dat Tussaud’s wassen beeld van Marco B omgesmolten gaat worden om er Goudse kaarsen in fallusvorm van te maken. Gezellig en romantisch voor de donkere dagen. Nee, jij hoeft niet naar huis vannacht!

De duiten en de fluiten

Maar dat veel vrouwen heel wat te stellen hebben met het gedrag van sommige mannen, dat lijdt geen twijfel. Een goede vriendin van me tindert wat af en stuurt me nog wel eens absurde conversaties met gematchte mannen door; ik zal niet in detail treden maar laat ik volstaan met dat zij en ik niet meer opkijken van hoeveel varkens onderdeel van mijn geslachtsgroep uitmaken. Dat anderen daar wel van opkijken verbaast mij dan wel weer; zeker nu het gaat om een sector die altijd al bekend stond als de ‘Gooise matras’. In het leven draait het uiteindelijk toch om de duiten en de fluiten weet ik al heel lang.

Van de tindervriendin heb ik nooit een onvertogen woord met betrekking tot de categorie ‘mannen’ gehoord; ze zet ze creatief op hun nummer, ze lacht er om en ik heb ergens het idee dat ze die mannen terecht een beetje zielig vindt. Een andere vriendin schreef op Facebook: als iemand mij zou zeggen ‘ik heb een hele grote pik’ dan zeg ik, ‘jongen, veel plezier ermee’! Vrouwen naar mijn hart, sterke vrouwen met een echte voice! Daar zou ik mijn stoel voor omdraaien.

Deel dit artikel