50méér zorgt voor auto-boost

Actueel

50méér zorgt voor auto-boost

Door -

Deel dit artikel

Mannenzaken wist het al, maar het AD bevestigt het vandaag nog even: 50méér is niet meer te stoppen. Ook niet op de weg.

Met als kop 'Iedere 55-plusser wil een hoge 'SUV' schrijft het AD: 'Vergrijzend Nederland heeft de hogere auto (gemakkelijker met instappen – MZ) de liefde verklaard en dat is te zien in de verkoopcijfers.'

Liegen er niet om 

De cijfers die worden gepubliceerd liegen er niet om. Vorig jaar was een op de vijf nieuwe auto's zo'n nep-SUV. Dat klinkt onaardig, maar daarmee wordt bedoeld dat ze geen vierwielaandrijving hebben en een bescheiden motorvermogen. Het zijn in feite stadsauto's vermomd als montere terreinwagens. En nu komt het. Dit jaar gaat de verkoop nóg beter: een kwart van alle nieuw verkochte auto's valt in het 'lower utility'-segment, zoals de autohandel de categorie noemt. En maar liefst bijna 70 procent van de particuliere kopers van dit type auto is 50méér.

Ouderen hebben het geld

Absolute verkooptopper is volgens het AD dit jaar de Renault Captur, gevolgd door de Volkswagen Tiguan en de Nissan Qashqai. Met de populariteit van deze wagens rinkelt ook de kassa van de autodealers, want de hoge auto's zijn duurder dan hun standaard zusjes. Een doorsnee auto van dit type kost bijna 36 mille. En wat we alijd zeggen over 50meer (meer levenservaring, meer vrije tijd en meer geld) vindt zijn neerslag in de woorden van RAI-voorzitter Steven van Eijck: 'Ouderen hebben het geld om deze auto's te kopen. De gemiddelde nieuwe auto kost nu 32.386 euro. Dat is nog nooit zo hoog geweest.'

En zeg eerlijk: als we naar de foto en onderstaand filmpje van het 2018 model van de Nissan Qashqai kijken, is het bepaald geen scootmobiel. Kortom: het gaat lekker met ons!

Deel dit artikel